Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea aproape să închidă vânzarea acţiunilor Romgaz: oferă discount de 5-7%

Fondul Proprietatea aproape să închidă vânzarea...

Autor: Roxana Pricop

17.06.2014, 11:29 1689

Fondul Proprietatea este aproape de închiderea plasamentului privat de până la 4,99%  din acţiunile Romgaz, potrivit unor surse din piaţă.

Plasamentul făcut de fond este destinat investitorilor calificaţi şi a început ieri seară iar astăzi, în jur de ora 12.30, ar urma să aibă loc alocarea acţiunilor din cadrul plasamentului către investitori, potrivit aceloraşi surse.

Fondul ar fi oferit un discount de 5-7% la preţul acţiunilor Romgaz, potrivit surselor din piaţă, respectiv un preţ cuprins între 33,1 lei şi 33,8 lei, calculat în funcţie de referinţa de ieri de 35,6 lei/acţiune.

Banca americană Goldman Sachs a acţionat ca bookrunner exclusiv al tranzacţiei. Erste Group Bank este joint lead manager.

Dacă va reuşi să vândă întreg pachetul de acţiuni, FP va rămâne cu 10% din Romgaz.

Acţiunile Romgaz au deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere cu 2,8% până la un preţ de 34,6 lei. Fondul Proprietatea a deschis şedinţa de tranzacţionare în creştere uşoară cu 0,5% până la un preţ de 0,809 lei/titlu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24