Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea ar putea răscumpăra 165 milioane de acţiuni proprii. La preţurile actuale, tranzacţie de 215 mil. lei. Swiss Capital şi Auerbach Grayson, agenţi pentru procesul de achiziţie

Fondul Proprietatea ar putea răscumpăra 165 milioane de...

Autor: Roxana Rosu

26.10.2020, 17:52 376

Fondul Proprietatea ar putea derula o ofertă publică de răscumpărare a maxim 165 milioane de acţiuni proprii şi a numit Swiss Capital împreună cu Auerbach Grayson în calitate de agenţi şi Swiss Capital în calitate de intermediar pentru derularea achiziţiei.

De asemenea, FP intentţoneaza sa numeasca The Bank of New York Mellon in calitate de tender agent in legatura cu achizitia de certificate de depozit globale („GDR”). 

Prin aceasta oferta, Fondul intentioneaza sa rascumpere pana la 165.000.000 de actiuni (atat sub forma de actiuni, cat si de GDR-uri) de la actionarii sai.

Adminstratorul a depus solicitarea pentru derualrea ofertei la ASF şi aşteaptă un răspuns în termen de 10 zile.

 ”Depunerea solicitarii de aprobare a ofertei publice anuntata prin prezentul raport nu reprezinta o garantie ca Fondul va derula efectiv oferta publica; decizia Fondului de a demara oferta publica va depinde de mai multi factori (inclusiv conditiile de piata si aprobarea de catre ASF a documentatiei de oferta publica). Niciun element din acest anunt nu va fi considerat a fi o obligatie a Fondului de a implementa oferta publica”, menţionează anunţul publicat la Fondul Proprietatea la BVB. 

Fondul Proprietatea are o capitalizare de 9,8 miliarde lei la BUrsă , iar acţiunile s-au apreciat cu 7,4% în acest an, după tranzacţii de 1,2 miliarde lei. La închiderea şedinţei de luni acţiunile erau tranzacţionate la un preţ de 1,3 lei/titlu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO