Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea are aprobarea acţionarilor pentru prelungirea duratei de funcţionare până în 2031

Fondul Proprietatea are aprobarea acţionarilor pentru...

Autor: Tibi Oprea

14.01.2021, 15:55 226

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe sectoare reprezentative ale bursei româneşti, au aprobat joi, 14 ianuarie, prelungirea durate de funcţionare a Fondului până la 31 decembrie 2031, cu posibilitatea de prelungire de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor cu perioade suplimentare de 5 ani/fiecare, potrivit unui raport la bursă.

Recent, FP a încheiat o ofertă publică de cumpărare de acţiuni sau certificate globale de depozit având la bază acţiuni (GDR-uri), subscrierile totale ajungând la 1,37 de miliarde de acţiuni, respectiv 828,1% din ofertă, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de peste opt ori, arată calculele ZF. valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 229,3 milioane de lei.

FP are 10,8 miliarde de lei capitalizare. În ultimul an, acţiunile FP înregistrează o creştere de 20,2%, pe fondul unui rulaj de 1,3 miliarde de lei.

De la începutul anului 2021, acţiunile au un plus de 2,8%, pe rulaj de 45 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 4,9%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO