Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: care sunt calculele investitorilor pentru preţul din cea de-a treia ofertă de răscumpărare derulată

Fondul Proprietatea: care sunt calculele investitorilor...

Autor: Roxana Pricop

18.01.2016, 00:08 2089

Fondul Proprietatea (FP) ar putea plăti un preţ cuprins între 0,9 lei şi un leu pe acţiune în cadrul ofertei publice de răscumpărare prin care vizează achiziţia a 430 milioane de acţiuni, potrivit analiştilor consultaţi de ZF şi a estimărilor bazate pe ofertele anterioare derulate de fond.

Cea de-a treia ofertă publică de răscumpărare derulată de FP, în curs de avizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vine într-un moment în care bursa de la Bucureşti, la fel ca restul pieţelor europene de acţiuni, este sub impactul vânzărilor agresive.

Fondul a anunţat joi-seară că a depus documentaţia necesară obţinerii avizelor de la ASF, însă în şedinţa de vineri 15 ianuarie impactul ştirii asupra preţului acţiunii FP a fost limitat. Titlurile FP au scăzut cu 0,27%, până la 0,727 lei/unitate, pe  o piaţă cu scăderi ge­ne­ra­li­zate. Sen­ti­men­tul general al investi­to­rilor din piaţă este ne­gativ, motiv pentru care vestea unei oferte publice nu a reuşit să le îmbunătăţească starea de spirit. Spre exemplu, în toamna anului 2014, când fondul a făcut un anunţ similar, preţul acţiunilor FP a decolat cu 3,5%, iar în toamna anului 2013, când a avut loc prima ofertă publică de răscumpărare, acţiunile FP au accelerat cu 7%, când fondul a anunţat că plăteşte un leu pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO