Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea caută cumpărători pentru filiale de 880 mil. lei ale Electrica. Procesul de vânzare este coordonat de un consultant austriac, Ithuba Capital

galerie foto

galerie foto

Autor: Liviu Popescu

18.05.2017, 00:08 979

Fondul Proprietatea inten­ţio­nează să-şi vândă participaţiile la cele trei centre centre regionale de distribuţie (Distribuţie Mun­tenia Nord, Distribuţie Transil­vania Sud, Distribuţie Transilvania Nord) şi Electrica Furnizare, a căror valoare o estimează în raportul trimestrial la aproximativ 887 mil. lei.

În primul trimestru din 2017, Fondul a vândut participaţia la Oil Terminal şi o parte din participaţia în Banca Transilvania.

Valoarea totală a companiilor nelistate la care Fondul este acţionar este de circa 7,6 mld. lei din care 3,4 mld. lei este valoarea pe care Fondul Proprietatea o are la Hidroelectrica, perla energiei româneşti. Astfel, ponderea Electrica Furnizare şi a celor trei operatori de distribuţie în totalul companiilor nelistate este de circa 12%.

Din cele patru entităţi pe care Fondul intenţionează să le vândă -Electrica Furnizare, Distribuţie Transilvania Sud, Distribuţie Transilvania Nord, Distribuţie Muntenia Nord- cea mai valoroasă în estimările proprii ale fondului este SDEE Muntenia Nord SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO