Fondul Proprietatea, cu „buza umflată“ după ce statul îi respinge surprinzător propunerea de a stoarce Hidroelectrica de 1 mld. lei

21 mai 2018 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea voia 100% din profitul net distribuibil al Hidroelectrica pe 2017, dar şi 1 mld. lei din rezultatul reportat, „agăţându-se“ probabil de nevoia de bani a statului pentru echilibrarea bugetului, însă surprinzător statul nu a aprobat repartizările.

Ministerul Energiei a respins propunerea Fondului Proprietatea prin care acesta solicita 1 miliard de lei din rezervele Hidroelectrica plus 100% din profitul net realizat în 2017 ca dividende, potrivit deciziei acţionarilor publicată pe site-ul Hidroelectrica. Astfel compania de stat va livra acţionarilor 90% din rezultatul net de anul trecut, adică 1,1 miliarde de lei şi nu 2,3 mld. lei aşa cum voia Fondul Proprietatea, acţionar cu 20%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.05.2018

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, propunere
, bani
, profit net
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide