Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea evaluează Hidroelectrica la 3 miliarde de euro

Fondul Proprietatea evaluează Hidroelectrica la 3...

Autor: Roxana Pricop

15.01.2016, 00:07 3078

Fondul Proprietatea (FP) şi-a actualizat în decembrie valoarea participaţiei de 19,9% deţinută la Hidroelectrica în activul net propriu, evaluând-o în sus cu 476 milioane de lei, până la un total de 2,654 miliarde de lei.

Astfel întreaga companie este cotată la o valoare de 13,3 mld. lei (cca 3 mld. euro), mai scumpă cu 22% faţă de cotaţia anterioară din activul net al fondului.

Şi în decembrie 2013 şi decembrie 2014 fondul şi-a actualizat pe plus valoarea participaţiei la Hidroelectrica, însă în actualizarea din decembrie 2015 este raportată cea mai semnificativă creştere.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie şi este deţinut în proporţie de 80% de statul român prin Ministerul Energiei. Compania este şi cea mai profitabilă din portofoliul statului, motiv pentru care şi-a câştigat titlul de „perlă a coroanei“. Hidroelectrica a încheiat anul 2015 cu un profitul brut peste pragul de un miliard de lei, potrivit declaraţiilor făcute recent de Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, pentru ZF.

Compania este însă în insolvenţă din anul 2012. Ultimele estimări sunt că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă în mai-iunie, pentru ca listarea la bursa din Bucureşti să aibă loc cel mai probabil în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO