Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea face ofertă de răscumpărare şi mai rămâne cu cash de 360 milioane de lei

Fondul Proprietatea face ofertă de răscumpărare şi...

Autor: Roxana Pricop

30.10.2014, 00:06 867
Fondul Proprietatea (FP) plăteşte un preţ de 1,11 lei/titlu în cadrul celei mai mari oferte de răscumpărare derulate până în prezent, suma totală mobilizată pentru această operaţiune fiind de 832 milioane de lei.
 
Fondul vizează să răscumpere de la acţionari un număr de 750 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 6% din capital. Aceasta este a doua ofertă publică de răscumpărare derulată de fond după cea din octombrie 2013, când fondul a atras 600 milioane de acţiuni de la investitori plătind un leu pe acţiune.
 
Preţul oferit acum de fond a fost în linie cu aşteptările din piaţă, iar cotaţia acţiunilor a raportat ieri o creştere de circa 1%, până la 0,942 lei/titlu, maxim istoric. Pe parcursul şedinţei, entuziasmul investitorilor s-a mai temperat, avansul acţiunilor coborând sub pragul de 1%.
 
Raportat la cotaţia din piaţă de dinaintea publicării preţului, fondul oferă o primă de 18,7% acţionarilor care vor subscrie la ofertă. Valoarea de 1,11 lei este aproape şi de valoarea unitară a activului net de 1,2438 lei/titlu la finalul lunii septembrie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO