Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea finalizează al patrulea program de răscumpărări

Fondul Proprietatea finalizează al patrulea program de...

Autor: Ioana Tudor

03.02.2015, 00:05 830

Fondul Proprietatea (FP) mai avea de cumpărat ieri un număr de până la 1,49 milioane de acţiuni proprii în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărări de acţiuni, demarat pe 1 octombrie 2014 şi care a vizat achiziţia unui pachet de până la 990,8 milioane de titluri FP.

Potrivit raportărilor de pe bursă, fondul a cumpărat săptămâna trecută un număr de 11,7 milioane de acţiuni proprii din cele 13,1 milioane rămase de răscumpărat, pentru care a plătit 9,8 milioane de lei.

În şedinţa bursieră de ieri au fost tranzacţionate circa 17,1 milioane de acţiuni FP în valoare de 14,4 milioane de lei, potrivit datelor disponibile cu puţin timp înaintea închiderii şedinţei de tranzacţionare.

WikiZF: Profilul companieiFondul Proprietatea

Pe 27 ianuarie, Autoritatea de Supra­veghere Financiară a avizat reducerea capitalului social subscris al FP de la 11,8 miliarde de lei la 11,5 mld. lei ca urmare a anulării unui număr de 252,8 mil. de acţiuni proprii dobândite de Fond în cadrul celui de-al treilea program de răscumpărare derulat anul trecut.

Programele de răscumpărări fac parte din strategia fondului de a reduce discountul dintre valoarea activului net şi preţul acţiunilor, acum de 30,7%. Noul contract de management al Franklin Templeton prevede ţinte stricte de performanţă pentru adminis­trator, respectiv reducerea discountului de tranzacţionare până la 15%.

Acţiunile FP erau în urcare cu 0,6% cu puţin timp înainte de închiderea şedinţei bursiere de ieri şi se tran­zacţionau la preţul de 0,83 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO