Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea iese din top trei investiţii ale fondurilor de pensii private la bursă, iar în locul său intră Petrom

Fondul Proprietatea iese din top trei investiţii ale...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2018, 00:06 821

♦ Cele mai mari investiţii la bursă ale administratorilor de pensii private din România (atât Pilonul II, cât şi Pilonul III) sunt în prezent Banca Transilvania (18%), Romgaz (16%) şi Petrom (13,75%).

Podiumul celor mai mari investiţii ale fondurilor de pensii private la bursa de la Bucureşti în funcţie de ponderea acestora în totalul investiţiilor în acţiuni s-a modificat pe parcursul primului semestru din 2018 în contextul în care Fondul Proprietatea a ieşit din top trei, potrivit datelor Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

Astfel, administratorii de pensii private şi-au redus expunerea la Fondul Proprietatea de la 14,77% în decembrie 2017 la 12,62% în iunie 2018.

Locul Fondului Proprietatea a fost luat de Petrom, cea mai valoroasă com­panie de la bursa românească, în con­textul în care administratorii şi-au ma­jo­rat expunerea pe acest emitent de la 12,54% la 13,75%, potrivit datelor din cel mai recent raport al ASF şi cel afe­rent datelor pentru finele anului 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO