Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea intră sub pragul de 5% din acţiunile Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea intră sub pragul de 5% din...

Autor: Liviu Popescu

06.01.2021, 16:59 1010

Nuclearelectrica (SNN), producător de energie nucleară ale cărui acţiuni sunt în structura indicelui principal BET, a anunţat miercuri la bursă că a primit o notificare de la Franklin Templeton, administrator al Fondului Proprietatea, cu privire la diminuarea în capitalul social.

Astfel Fondul Proprietatea şi-a diminuat deţinerea la SNN, companie cu o capitalizare de 5,4 miliarde de lei, la 4,99%, adică sub pragul legal de raportare de 5%, se arată în notificarea publicată la bursa de la Bucureşti. Potrivit datelor din raportul pe T3/2020, FP avea 5,6% din SNN.

“Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. („SNN”) informează acţionarii şi investitorii asupra notificării de către Franklin Templeton în conformitate cu art. 69 si 70 din Legea 24/2017 privind înstrăinarea acţiunilor SNN atunci când procentul respectiv scade sub pragul de 5%, respectiv pana la procentul de 4,99%”, se arată în raportul SNN.

Pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN).

Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, potrivit calculelor ZF.

Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs.

Aceasta este cea mai mare tranzacţia specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace, potrivit datelor agregate de ZF. Cumpărătorii şi vânzătorii încă nu au fost raportaţi, dar probabil pe partea de vânzare ar fi Fondul Proprietatea.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO