Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de la BRD pentru 200 mil. lei şi îşi face astfel exitul din sistemul bancar din România. FP a lichidat în S1/2019 deţinerea de 2,4% la BRD. În 2017, FP vindea tot la Banca Transilvania

Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de la...

Autor: Liviu Popescu

20.08.2019, 00:00 245

Fondul mai are şapte acţiuni listate în portofoliu, dintre care două - Alcom şi Mecon – au o lichiditate foarte redusă l 84% din investiţiile FP la bursă este dat doar de plasamentul la Petrom.

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), emitent cu expunere pe companii de importanţă strategică pentru econo­mia românească, precum Hidroelec­trica, Nuclearelectrica, Petrom, a li­chidat participaţia de 2,4% pe care o avea la BRD pentru 201 milioane de lei, se arată în raportul semestrial.

„În primele şase luni ale anului 2019 Fondul a vândut întreaga sa participaţie de 2,4% în BRD – Groupe Société Générale SA, pentru o valoare totală de 200,9 milioane lei“, se arată în raportul semestrial.

Fondul Proprietatea nu menţio­nează motivele pentru vânzarea de acţiuni la a treia cea mai mare bancă din România, însă este posibil ca tranzacţia să vină în susţinerea programului de răscumpărare de acţiuni aflat în de­rulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO