Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea îşi mută averea de 3,4 mld.euro de la ING la BRD-SG

Fondul Proprietatea îşi mută averea de 3,4 mld.euro de...

Autor: Roxana Pricop

02.10.2013, 19:22 1884

Franklin Templeton a anunţat că a înlocuit ING Bank ca depozitar şi custode al activelor de 15,1 miliarde de lei (3,4 mld.euro) ale Fondului Proprietatea cu BRD- SG, ca urmare a încetării contractului de depozitare preconizată a-şi produce efectele începând cu data de 20 noiembrie 2013.

ING Bank a fost depozitarul şi custodele FP din iunie 2011 până în prezent, după ce a înlocuit pe Bancpost.

Principalele responsabilităţi ale băncii-depozitar sunt păstrarea în siguranţă a tu­turor activelor fondului, calcularea şi certi­fi­carea Va­lorii Unitare a Activului Net (VUAN) pe care FP o publică lunar, asigu­ra­rea că veniturile fondului sunt adminis­tra­te şi calculate conform legii. În calitate de cus­tode al activelor, banca este responsabilă de decontarea tranzacţiilor pe care le înche­ie fondul şi verifică dacă sunt respectate limitele investiţionale.

Bancpost a fost primul depozitar şi cus­to­de al activelor Fondului Proprietatea după ce în august 2008 a câştigat un mandat de un an cu posibilitatea de reînnoire. Ono­ra­riul lunar de depozitare perceput de Bancpost fondului a fost de 0,0007% din media valorii activelor nete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO