Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea mai are 10 mil. acţiuni pentru a finaliza al treilea program de răscumpărări

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

17.07.2014, 00:00 514

Fondul Proprietatea (FP) mai are de răscumpărat 9,85 milioane de acţiuni proprii în valoare de circa 8,3 milioane de lei pentru a duce la sfârşit cel de-al treilea program de răscumpărări ce vizează achiziţia a 252 milioane de acţiuni proprii.

Cele 9,85 milioane de acţiuni FP ar putea fi răscumpărate în această săptămână, luând în calcul volumele anterioare de acţiuni răscumpărate de fond de circa 3 milioane de acţiuni/şedinţă de tranzacţionare. Fondul a demarat cel de-al treilea program de răscumpărări pe 27 martie.

De atunci până în prezent, preţul acţiunilor FP a crescut cu 3,3% până la o cotaţie de 0,84 lei/acţiune. Fondul a ajuns în prezent să deţină 9,6% din capitalul social subscris propriu şi pentru a începe un nou program de răscumpărări va trebui să îşi reducă capitalul social prin ştergerea acţiunilor răscumpărate până în prezent.

În luna aprilie, acţionarii FP au aprobat cel de-al patrulea program de răscumpărări ce vizează achiziţia a până la 10% din capitalul social sau 990 milioane de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24