Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea, presat să aducă 80 mil. lei la capitalul Complexului Energetic Oltenia şi Conpet Ploieşti

Fondul Proprietatea, presat să aducă 80 mil. lei la...

Autor: Radu Bostan

04.12.2015, 00:05 907
Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) trebuie să vireze cel puţin 80 milioane de lei la capitalul unor companii energetice din portofoliu, pentru a evita diluarea participaţiei în favoarea statului şi diminuarea câştigului din dividende sau a influenţei în acţionariat.
 
Cea mai presantă „factură“ este în valoare de 77 milioane de lei, pe care fondul ar trebui să îi verse într-o majorare de capital social de 360 milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia (CEO), pentru a-şi păstra intactă participaţia de 21,55%. Operaţiunea este cerută de Ministerul Energiei, care deţine 77,15% din capitalul producătorului de energie şi ar trebui să primească acţiuni gratuite în valoare de 277 milioane de lei în schimbul aportului în natură cu terenuri cu suprafaţa totală de 3.800 de hectare.
 
Propunerea va fi discutată de acţionarii CEO luni, 7 de­cembrie. În trecut, fondul a contestat în instanţă fiecare majorare de capital propusă la societăţile din portofoliu, încercând să-i întârzie aplicarea peste termenul maxim de un an în care o astfel de hotărâre a adunării acţionarilor îşi poate produce efectele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO