Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea primeşte dividende de 523 de milioane de lei de la companiile din grupul Enel. “Îmbunătăţirea structurii de capital prin intermediul distribuirii cash-ului excesiv este o strategie ce merită urmată şi de alte companii, inclusiv companiile de stat”

Fondul Proprietatea primeşte dividende de 523 de...

Autor: Liviu Popescu

27.02.2020, 12:37 938

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), emitent cu expunerea la companii de importanţă strategică pentru economia românească, urmează să primească dividende de 532 de milioane de lei de la companiile din grupul Enel din România, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea ZF.

“Fondul Proprietatea va primi 522, 9 milioane RON sub formă de dividende speciale din partea -Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia, ca urmare a deciziei luate de către acţionarii celor trei companii în data de 14 februarie 2020. Fondul Proprietatea este acţionar minoritar în fiecare din aceste companii, având următoarele deţineri: 12% din E-Distributie Muntenia, 24,12% din E-Distribuţie Banat şi 24,09% din E-Distribuţie Dobrogea”, spun reprezentanţii FP.

Managerul de fond va utiliza veniturile primite ca dividende speciale în acţiuni corporative care îmbunătăţesc valoarea către acţionarii Fondului, inclusiv buy-backs zilnice şi oferte de cumpărare de acţiuni proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO