Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea pune la bătaie 490 mil. lei pentru a-şi răscumpăra 3,6% din capital la un preţ de 2,19 lei, mai mare cu 7% faţă de cel de la Bursă

Fondul Proprietatea pune la bătaie 490 mil. lei pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2023, 11:07 1406

Fondul Proprietatea a informat piaţa de capital cu privire la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care a aprobat oferta publică de cumpărare de acţiuni emise de societate sub formă de acţiuni şi/sau certificate globale de depozit (GDR-uri).

Perioada de derulare a operaţiunii este între 10 februarie şi 13 martie, Swiss Capital având rolul de intermediar. Numărul de acţiuni care fac obiectul ofertei ajunge la  225.000, adică 3,61% din capitalul social al FP.

Valoarea nominală este de 0,52 lei pe acţiune, iar preţul de cumpărare atinge 2,19 lei pe unitate şi suma echivalentă în dolari a 109,5 lei pe GDR, potrivit unui raport publicat la Bursa de la Bucureşti.

„Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de Fondul Proprietatea, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, persoane fizice şi juridice”, reiese din document.

Cu 1% s-au depreciat acţiunile FP în ultimele 12 luni, pe fondul unor tranzacţii de 2,24 miliarde de lei. La ora publicării ştirii, acţiunile societăţii erau pe plus cu 0,5%, pe un rulaj de 1,55 milioane de lei.

Societatea are o valoare de piaţă de 12,7 miliarde de lei şi este deţinută de The Bank of New York Mellon (participaţie de 12,5%), şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii (10,9%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO