Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea scoate la vânzare accelerată 3,8% din Romgaz pentru a face rost cash

Fondul Proprietatea scoate la vânzare accelerată 3,8%...

Autor: Roxana Pricop

19.10.2015, 18:38 1333

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat în această seară pe bursă că a scos la vânzare până la 3,78% din acţiunile Romgaz (SNG) printr-un plasament privat accelerat destinat investitorilor calificaţi.

La cel mai recent din piaţă, de 30,45 lei pentru o acţiune Romgaz, pachetul scos la vânzare de fond valorează 441 milioane de lei. Prin vânzarea acestui pachet, participaţia FP la Romgaz va scădea de la 10% la circa 6,22% din capitalul celui mai mare producător local de gaze.

Goldman Sachs International va acţiona ca sole global coordinator şi ca joint bookrunner al tranzacţiei , Wood & Company ca joint Bookrunner şi BCR ca lead manager.

Vânzarea are loc în contextul în care la începutul lunii octombrie, Greg Konieczny, managerul FP, declara pentru Bloomberg că va aştepta ca preţul petrolului să înceapă să crească pentru oportunitatea de listare a unei părţi din acţiunile OMV Petrom la Londra.

Piaţa se aşteapta ca FP să scoată la vânzare acţiuni Romgaz. Într-un articol publicat de ZF joi, 15 octombrie, Nicu Grigoraş, direc­tor de tranzacţionare la firma de brokeraj Intercapital Invest, argumenta scăderea acţiunilor SNG din acest an, peste nivelul randamentului dividendului, astfel: „În cazul Romgaz, acţiunile nu şi-au revenit după trecerea datei de ex dividend pentru că sentimentul din piaţă s-a schim­bat, existând aşteptări ca rezultatele financiare ale companiei să fie mai slabe decât cele de anul trecut şi că FP ar putea să îşi vân­dă din acţiunile Romgaz la un moment dat pen­tru a face rost de lichi­dităţi pentru răscumpărări.“

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO