Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea şi restul lumii. De ce ţine FP capul de afiş pe lichiditate de câteva zile

Fondul Proprietatea şi restul lumii. De ce ţine FP...

Autor: Tibi Oprea

07.07.2022, 07:20 1704

♦ Broker: Cred că sunt fondurile străine care continuă să vândă.

Fondul Proprietatea (FP) ţine de câteva zile capul de afiş în ceea ce valoarea tranzacţiilor, însă dinamica acţiunilor este una negativă în ultimele şapte şedinţe, respectiv un minus de 1,9%, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti. Spre comparaţie, indicele principal BET are o scădere de 2% în ultima săptămână, potrivit calculelor realizate de ZF.

Miercuri, 6 iulie 2022, investitorii au tranzacţionat acţiuni FP în valoare de 10 mil. lei, reprezentând aproape o treime din lichiditatea totală, în timp ce marţi tranzacţiile cu acţiuni FP s-au ridicat la 40,8 mil. lei, aproape jumătate din rulajul total. Anterior, în şedinţa de luni, în sistemul Bursei a fost înregistrată şi o tranzacţie tip DEAL în valoare de 11 mil. lei.

„Lumea încă are aşteptări destul de mari legate de listarea Hidroelectrica. Ar putea fi în octombrie sau în noiembrie şi odată cu anunţul de listare este posibil ca acţiunile să mai aibă o rundă de creşteri destul de importante. Depinde bineînţeles şi preţul la care se va face vânzarea. Pe termen mediu, până la listarea Hidroelectrica, mă aştept ca FP să atingă un nou maxim istoric, poate chiar şi peste 2,2 lei cât a fost data trecută“, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO