Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare la vânzarea OMV Petrom au fost astăzi decontate prin sistemul Depozitarului Central

19 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea a transmis pe bursă că ca transferurile acţiunilor ordinare au fost decontate prin sistemul Depozitarului Central în data de 19 octombrie 2016 în contextul vânzării a 6,4% din OMV Petrom.

“Fondul confirmă că toate condiţiile pentru GDR-uri de a fi admise (i) la listare pe segmentul standard al listei oficiale a UK Financial Conduct Authority si (ii) la tranzacţionare pe piaţa principală a instrumentelor financiare listate pe London Stock Exchange plc, au fost îndeplinite”

Potrivit documentului, fondul se aşteaptă ca admiterea la listare si decontarea GDR-urilor să aibă loc în data de 20 octombrie.

Fondul va anunţa investitorii cu privire la rezultatele finale ale vânzării parţiale a Acţiunilor sale (sub formă de Acţiuni si GDR-uri) deţinute în OMV Petrom S.A. de îndată ce tranzacţia este finalizată.

Fondul Proprietatea a avut câştiguri totale de 1,37 mld. lei din deţinerea de 6,4% la OMV Petrom, cea mai mare companie listată din România, din care 761 mil. lei din oferta de vânzare şi 611 mil. lei din dividendele încasate de Fond în perioada 2005-2015, potrivit calculelor Fondului.

Fondul Proprietatea a vândut 1,9 miliarde de acţiuni la OMV Petrom (SNP) prin intermediarul BCR la preţul de 0,2081 lei/acţiune, ceea ce echivalează cu un pachet trecut prin mâinile diviziei de brokeraj a celei mai mari bănci din sistem de 408 milioane lei.

Pe de altă parte, cehii de la casa de brokeraj Wood & Company au intermediat vânzare a 1,3 miliarde de acţiuni la un preţ de 0,21 lei/unitate. Asta înseamnă că valoarea tranzacţiilor intermediată de cehi a fost de 274 mil. lei.

 
Cuvinte cheie:
fond
, actiuni
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide