Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea trebuie să taie din capital pentru a începe noi răscumpărări de acţiuni

Greg Ko­nieczny

Greg Ko­nieczny

Autor: Roxana Pricop

13.08.2014, 00:05 857
Fondul Proprietatea (FP) a ajuns să deţină 10% din capitalul propriu după finalizarea celui de-al treilea program de răscumpărări prin care a cumpărat de pe bursă 2% din acţiu­nile proprii.
 
Potrivit legii, fondul nu poate deţine mai mult de 10% din capitalul. Pentru a începe al patrulea program de răscumpărări, ce vizează până la 10% din acţiunile proprii, fon­dul va trebui să anuleze acţiunile răscumpărate deja din capitalul social. Fondul a primit acordul acţionarilor pentru anularea din capital a unui pachet de 8% din acţiuni răscumpărate în cadrul celui de-al doilea program care a avut loc anul trecut, însă operaţiunea efectivă de reducere a capitalului nu a avut încă loc.
 
Administratorul FP Greg Ko­nieczny a estimat că va avea răspunsul Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară pentru reducerea capitalului social „la scurt timp după data de 15 septembrie“. Pe 30 septembrie expiră actualul contract de administrare al Franklin Templeton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO