Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vinde către grecii de la PPC pachetele de acţiuni minoritare de la companiile deţinute de ENEL în România pentru 650 milioane lei

Fondul Proprietatea vinde către grecii de la PPC...

Autor: Roxana Rosu

20.04.2023, 09:09 729

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar la companiile deţinute de grupul ENEL în România, a încheiat un contract de vânzare integrală a pachetelor către societatea elenă Public Power Corporation (PPC), la un preţ de 650 milioane lei.

Contractul de Vânzare a fost încheiat pe 19 aprilie ca urmare a achiziţiei de către PPC a tuturor participaţiilor deţinute de Grupul Enel în România.

Fondul Proprietatea deţine pachete de acţiuni minoritare la E-Distributie Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distributie Dobrogea S.A., E-Distributie Banat S.A. si ENEL Energie S.A.

Potrivit raportului anual al FP, Fondul deţine 4,4% din activele companiilor controlate de italienii de la ENEL în România, cu o valoare de 641 milioane lei.

Fondul Proprietatea controlează 12% din Enel Energie Muntenia şi tot 12% din E-Distribuţie Muntenia. În plus, Fondul mai are acţiuni la Enel Energie (companie de furnizare a Enel în România), respectiv 12%, la compania de furnizare E-Distribuţie Banat, 24%, şi tot 24% din E-Distribuţie Dobrogea.

Finalizarea vânzării pachetelor minoritare este condiţionată, printre altele, de finalizarea tranzacţiei dintre italienii de la Enel şi PPC. 

PPC este cea mai mare companie de electricitate din Grecia, cu o capacitate instalată de 10,5 GW şi aproximativ 6 milioane de clienţi. Finalizarea tranzacţiei cu ENEL este aşteptată în a doua parte a anului 2023, fiind supusă anumitor condiţii suspensive, inclusiv aprobării autorităţilor competente de concurenţă.



 



 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO