Fondul Proprietatea vrea să plătească acţionarilor 0,05 lei pe acţiune în 2019 sub formă de dividende sau returnare de capital

26 sep 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

„Pe baza înţelegerii noastre actuale a legislaţiei fiscale româneşti, considerăm că există argumente bune pentru a presupune că distribuţia de numerar nu este supusă impozitului reţinut la sursă.“

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe companii de importanţă stra­tegică pentru economia României şi ale cărei acţiuni fac parte din structura indicelui principal BET, arată în bugetul pentru 2019 că intenţionează să distribuie către acţionari cel puţin 0,05 lei per acţiune, echivalentul unui randament de 5,44%, la o cotaţie actuală de 0,9190 lei, fie printr-o returnare de capital, cum a acţionat şi în 2017, fie printr-o distribuire de dividend.  

„În cazul unei reduceri de capital, tratamentul fiscal privind distribuţiile de numerar este incert în conformitate cu legislaţia fiscală din România. Pe baza înţelegerii noastre actuale a legislaţiei fiscal româneşti, considerăm că există argumente bune pentru a presupune că distribuţia de numerar nu este supusă impozitului reţinut la sursă. Cu toate acestea, există riscul ca autorităţile fiscale române să adopte o opinie diferită cu privire la tratamentul fiscal al distribuţiei de numerar“, se arată în bugetul pentru 2019 al Fondului Proprietata, supus aprobării votului acţionarilor la şedinţa din 9 noiembrie 2018. 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2018

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, fond
, proprietate
, actionari
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide