Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vrea să reia ofertă publică de răscumpărare a acţiunilor proprii

Fondul Proprietatea vrea să reia ofertă publică de...

Autor: Departamentul Economic

05.07.2016, 15:26 617

Administratorul a depus în acest sens spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) solicitarea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii în cadrul celui de al şaselea program de răscumpărare aprobat prin hotărârea acţionarilor din aprilie 2015.

Franklin Templeton a numit Wood & Company Financial Services, A.S. în calitate de intermediar în legătură cu achiziţia de acţiuni şi intenţionează să numească Goldman Sachs International şi Wood & Company Financial Services, A.S. în calitate de Dealer Manageri şi The Bank of New York Mellon în calitate de Tender Agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale având la bază acţiuni suport ale Fondului (GDR).

Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 575 milioane de acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii Fondului.

"Se anticipează ca detaliile complete ale ofertei de cumpărare, inclusiv preţul, să fie anunţate dacă şi când se va obţine aprobarea din partea ASF, care se estimează să fie primită în termen de 10 zile lucrătoare potrivit reglementărilor în vigoare", se arată în anunţul FP.

De asemenea, execuţia zilnică a programului de răscumpărare a acţiunilor listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi a GDR-urilor listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu 27 iunie ac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO