Burse - Fonduri mutuale

Fondul RC2 începe să-şi lichideze acţiunile Albalact

Raul Ciurtin, preşedintele Albalact la BVB

Raul Ciurtin, preşedintele Albalact la BVB

Autor: Radu Bostan

11.06.2015, 00:05 1171

Fondul de investiţii RC2, cel mai semnificativ acţionar minoritar al Albalact (simbol bursier ALBZ), a reluat vânzările de acţiuni ale procesatorului de lactate după şapte ani de la ultima sa tranzacţie, profitând de preţul în creştere al titlurilor ALBZ în urma transferului de pe piaţa RASDAQ pe piaţa principală a bursei.

RC2, care la sfârşitul anului trecut deţinea 25,44% din acţiunile Albalact, a vândut luni, 8 iunie, aproape 4 milioane de titluri printr-o tranzacţie negociată (DEAL), reducându-şi participaţia cu echivalentul a 0,6% din totalul acţiunilor companiei. Fondul, înregistrat în Cipru şi listat pe sistemul alternativ al bursei de la Londra AIM, a încasat 1,18 milioane de lei din vânzarea acţiunilor la preţul de 0,3 lei/titlu.

Înainte de tranzacţia de luni, ultima oară când RC2 şi-a redus participaţia la Albalact a fost în anul 2007, după care fondul s-a lansat într-o nouă campanie de achiziţii, ajungând la o deţinere de 23% în 2008. Reluarea vânzărilor semnalizează că fondul intenţionează să-şi lichideze pachetul de acţiuni ALBZ, acum că firma este listată pe piaţa principală, mai lichidă decât piaţa RASDAQ.

De altfel, Ion Florescu, managerul RC2, a spus după transferul companiei că fondul va începe să vândă din pachetul deţinut la Albalact, însă doar în tranzacţii de valoare mică, pentru a stimula lichiditatea acţiunilor. Fondul este acţionar la Albalact din 2006, iar compania controlată de Raul Ciurtin reprezintă 23% din valoarea portofoliului RC2. Cel mai mare activ este producătorul de vopseluri Policolor.

Titlurile producătorului de lactate au crescut cu 11% de la începutul anului, iar tranzacţiile zilnice au crescut de la o medie de câteva mii de lei, la zeci sau sute de mii de lei în urma transferului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO