Burse - Fonduri mutuale

UPDATE: Fondul STK Emergent vinde în două şedinţe 13,3% din Star Residence Invest, cea mai recentă listare de la Bucureşti, şi ajunge la o deţinere de 10,6% şi o investiţie de 1,6 mil. lei

UPDATE: Fondul STK Emergent vinde în două şedinţe...

Autor: Tibi Oprea

31.03.2021, 00:00 273

UPDATE: Pe 26 martie, Fondul Închis de Investiţii STK Emergent a mai vândut un alt pachet de acţiuni Star Residence Invest (REIT), echivalentul a 9,3% din capitalul social, ajungând la o deţinere de 10,56% din drepturile de vot. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare al unei acţiuni REIT din 26 martie, tranzacţiile respective s-au ridicat la aproximativ 1,4 mil. lei. STK Emergent a vândut în total 13,3% din capitalul social al companiei.

Star Residence Invest (simbol burser REIT), prima societate de tip Real Estate Investment Trust (REIT) de la BVB, care investeşte în sectorul imobiliar, a anunţat marţi că Fondul Închis de Investiţii STK Emergent, administrat de STK Finan­cial AFIA SA, a scăzut în data de 23 martie 2021 sub pragul de deţinere de 20% din companie, ajungând la 19,84% din drepturile de vot.

Înaintea acestei raportări, STK Emergent avea 23,87% din capitalul social al Star Residence Invest, ceea ce înseamnă că a vândut 4% din acţiunile emitentului. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare al unei acţiuni REIT din 23 martie, tranzacţiile de vânzare s-au ridicat la aproximativ 720.000 de lei. Investiţia STK Emergent la Star Residence Invest este de circa 3 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare.

Star Residence Invest are 15,2 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 25% de BRK Financial Group (BRK) şi în proporţie de 22,35% de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), arată datele BVB. Faţă de prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 19 martie 2021, acţiunile REIT înregistrează o scădere de aproximativ 24%, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO