Burse - Fonduri mutuale

Fondul Suveran al Norvegiei se uită după achiziţii de terenuri în Cluj

O fostă platformă industrială din Cluj, Unirea SA, în vizor

O fostă platformă industrială din Cluj, Unirea SA, în vizor

Autor: Bogdan Alecu

25.08.2019, 18:42 2093

Fondul Suveran al Norvegiei, care gestionează active de circa 1.000 mld. do­lari şi investeşte banii din petrol şi ga­ze în acţiuni şi proprietăţi la nivel inter­naţional, ia în calcul achiziţia unei plat­forme in­dus­triale în Cluj-Na­poca, potrivit da­te­lor din piaţa imobiliară.

Conform da­te­lor citate, un lot din platforma in­dus­trială unde se află Uni­rea SA din Cluj a fost achi­ziţionat de Fon­dul Suveran al Nor­vegiei, iar norvegienii sunt inte­re­saţi de achiziţia întregii platforme sau de o suprafaţă cât mai mare din aceasta.

„Nu putem comenta nicio infor­ma­ţie cu privire la tranzacţii. Toate tran­zacţiile realizate sunt anunţate pe o pagi­nă specială“, au declarat repre­zen­tanţii Fondului Suveran al Norvegiei.

Potrivit unui raport de pe Bursa de Valori Bucureşti, Adunarea Extraordi­nară a Acţionarilor companiei Unirea SA din data de 23 iulie 2019 a aprobat vânzarea imobilelor constând în con­strucţii şi terenuri din Cluj-Napoca Piaţa 1 Mai nr. 1-2. Terenul este format din nouă loturi cu o suprafaţă cumulată de 41.500 de metri pătraţi. Preţul de vânzare aprobat este de cel puţin 18 mil. euro, plătibil în două tranşe până la finalul anului curent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO