Burse - Fonduri mutuale

Fondul suveran al Norvegiei şi Templeton au vândut în tandem acţiuni Petrom

Fondul suveran al Norvegiei şi Templeton au vândut în...

Autor: Roxana Pricop

24.12.2015, 00:08 1855

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, şi fondul de in­ves­tiţii Templeton Frontier Mar­kets au vândut în şedinţa de marţi, 22 decembrie, acţiuni OMV Pe­trom (SNP) în valoare de 20,5 mil. lei. Cele două fonduri au lichidat 68,6 milioane de ac­ţiuni la cea mai mare companie de pe bursa locală, reprezentând 0,12% din capital. Ambii investitori au vândut acţiunile SNP la acelaşi preţ, de 0,3 lei/unitate.

Mai exact, fondul suveran al Norvegiei a lichi­dat un pachet de 4,2 mil. acţiuni (0,007%), în timp ce fondul Templeton a vândut 64,38 mi­lioane de acţiuni (0,11% din capitalul Petrom), prin patru tranzacţii, încasând 20 mil. lei. Raiffeisen Bank a fost inter­mediarul tranzacţiilor, potrivit rapor­tărilor de pe bursă.

În urma vânzării de marţi, fondul nor­vegian şi-a redus nesemnificativ deţinerea. La 31 decembrie 2014, acesta deţinea 0,4% din capi­talul Petrom, potrivit celor mai recente raportări publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO