Burse - Fonduri mutuale

Fondul-vultur Elliott a vândut 1,3% din acţiunile Fondul Proprietatea în oferta de răscumpărare

Fondul-vultur Elliott a vândut 1,3% din acţiunile...

Autor: Radu Bostan

04.12.2014, 11:53 717

Fondul de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (simbol bursier FP), a vândut circa 1,3% din acţiuni în cadrul ofertei de răscumpărare derulate de Fond, încasând circa 191 milioane de lei.

Tranzacţia a vizat un număr de 172,4 milioane de acţiuni ale FP, care au fost vândute de Manchester Securities Corp. şi Beresford Energy Corp., două vehicule de investiţii ale fondului american, arată raportările transmise Bursei de la Bucureşti de Raiffeisen Bank.

Potrivit celor mai recente raportări oficiale, din septembrie 2012, Elliott Associates controla prin cele două firme uşor peste 15% din acţiunile FP.

În cadrul aceleiaşi oferte de răscumpărare, Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen Bank, a vândut 37.092 de acţiuni FP, la preţul de 1,11 lei/titlu, astfel că a încasat peste 41.000 de lei, potrivit unei alte raportări către Bursă.

Fondul Proprietatea a încheiat marţi, 2 decembrie, oferta publică de răscumpărare prin care a vizat achiziţia a 750 milioane de acţiuni proprii. Oferta a durat o lună, iar preţul oferit de fond a fost de 1,11 lei/titlu, mult mai atractiv decât cotaţia de piaţă a acţiunii de 0,92 lei/titlu, situaţie care a generat subscrieri record în ofertă. Valoarea totală a ofertei este de 832 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO