Burse - Fonduri mutuale

Fondul-vultur Elliott continuă achiziţiile la FP

Fondul-vultur Elliott continuă achiziţiile la FP

Autor: Marius Oncu

27.10.2015, 00:03 774
Fondul american Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a cumpărat vineri un pachet de 0,62% din acţiunile FP, după ce la mijlocul săptămânii trecute a raportat achiziţia unui pachet de 1,66% şi o deţinere totală de 19,87%.

Valoarea tranzacţiei s-a situat la 56 de milioane de lei, fiind intermediată de firma de brokeraj Swiss Capital, potrivit unei notificări transmise luni de FP Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Investitorul american şi-a majorat semnificativ puterea de decizie la FP, în contextul în care acţionarii vor decide săptămâna aceasta dacă acordă un nou mandat actualului administrator. Data de referinţă pentru adunarea acţionarilor este 8 octombrie, acţionarii având drept de vot în funcţie de participaţiile cu care erau înregistraţi la data respectivă.

Fondul Proprietatea a anunţat miercuri că Elliott şi-a majorat deţinerea la 19,87%, participaţie care reprezintă 21,06% din drepturile totale de vot.

Drepturile de vot pentru Elliott sunt calculate la data de 19 octombrie, fiind excluse tranzacţiile de răscumpărare derulate de Fondul Proprietatea pe 16 octombrie şi care nu au fost decontate până pe 19 octombrie.

Acţionarii Fondului Proprietatea au fost convocaţi la sfârşitul lunii octombrie pentru a decide dacă vor continua contractul de administrare cu Franklin Templeton, dar şi în privinţa acordării unui nou mandat, de doi ani, unei societăţi a Franklin Templeton din Luxemburg, în contextul alinierii la reglementările UE.

Dacă acţionarii nu aprobă continuarea administrării de către Franklin Templeton, trebuie să decidă încetarea mandatului şi a contractului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO