Burse - Fonduri mutuale

Fonduri de pensii ale NN şi NN Investments Partners, investiţie de 114 milioane de lei aferentă unui pachet de 5% din Alro Slatina

Fonduri de pensii ale NN şi NN Investments Partners,...

Autor: Tibi Oprea

05.05.2021, 15:09 354

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) a anunţat miercuri la Bursa de la Bucureşti că, pe 29 aprilie 2021, fondurile de pensii ale NN au depăşit pragul de 5% din capitalul social al companiei, respectiv au ajuns la o deţinere de 5,04%.

Anterior tranzacţiilor de cumpărare din 29 aprilie, fondurile NN nu erau obligate să raporteze deţinerea la Alro Slatina întrucât aveau sub limita de raportare de 5%.

Astfel, Fondul de Pensii Facultative NN Activ şi Fondul de Pensii Facultative NN Optim, administrate de către NN Asigurări de Viaţă, respectiv Fondul de Pensii Administrat Privat NN, sub administrarea NN Pensii, şi NN Investment Partners, care are cel mai mare fond de acţiuni din România, deţin împreună 36 de milioane de drepturi de vot la Alro Slatina.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere al unei acţiuni din 4 mai 2021, fondurile NN au o investiţie la Alro Slarina de aproximativ 113,7 milioane de lei.

Alro Slatina are 2,3 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de Vimetco Amsterdam, în proporţie de 23,2% de Paval Holding, vehicul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, şi în proporţie de 10,2% de Fondul Proprietatea (FP).

De la începutul anului, acţiunile ALR înregistrează o creştere de 41,1%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 29,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO