Burse - Fonduri mutuale

Ce fonduri de pensii Pilon II au investiţii la fondurile mutuale din România: Metropolitan Life Pensii Private, 300 mil. lei, urmat de AZT Viitorul Tău (104 mil. lei), Vital (32 mil. lei) şi BCR Pensii (17 mil. lei). Trei fonduri Pilon II nu au plasamente la fonduri mutuale

Ce fonduri de pensii Pilon II au investiţii la fondurile...

Autor: Liviu Popescu

12.10.2021, 08:38 384

Din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II, ZF a identificat trei fonduri – NN Pensii, Aripi şi BRD Pensii – care la iunie 2021 nu aveau investiţii la fonduri mutuale din România Pe de altă parte, cea mai mare investiţie este la BT Obligaţiuni a Metropolitan, respectiv 155 mil. lei.

Patru fonduri de pensii private Pilon II din cele şapte de pe plan local, respectiv AZT Viitorul Tău, Metropolitan Life Pensii Private, Vital şi BCR Pensii, aveau investiţii la fonduri mutuale din România la iunie 2021, cu o valoare cumulată a plasamentelor de aproximativ 454 milioane de lei.

Pe de altă parte, trei fonduri – NN Pensii, Aripi şi BRD Pensii – nu figurau cu investiţii la fonduri mutuale locale, potrivit datelor datelor agregate de ZF. Cea mai mare expunere a unui fond de pensii private la un fond deschis de investiţii era la iunie 2021 la Metropolitan Life Pensii Private, fond care are de altfel şi cele mai mari investiţii la fondurile mutuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO