Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Allianz Ţiriac scad sub pragul de 5% din Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România

Fondurile Allianz Ţiriac scad sub pragul de 5% din Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România

Autor: Liviu Popescu

21.09.2020, 14:15 501

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, a anunţat luni la bursa de la Bucureşti că fonduri de investiţii ale Allianz Ţiriac au intrat sub pragul de 5% din capitalul social.

“Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Moderato (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Vivace (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări SA şi Allianz Hungaria Biztosito Zrt. au scăzut sub pragul de deţinere de 5%, deţinând în prezent 4,996% din capitalul social al Băncii Transilvania”, se arată în raportul publicat la bursă. Tranzacţiile au fost realizate pe 17 septembrie 2020, iar la cele mai recente preţuri de tranzacţionare, 4,996% din Banca Transivania echivalează cu o investiţie de aproximativ 640 milioane de lei.

Banca Transilvania are 12,8 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au depreciat cu 8,5%.

AFACERI DE LA ZERO