Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Allianz Ţiriac scad sub pragul de 5% din Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România

Fondurile Allianz Ţiriac scad sub pragul de 5% din Banca...

Autor: Liviu Popescu

22.09.2020, 00:02 1064

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de valoarea activelor gestionate, a anunţat luni la Bursa de la Bucureşti că fonduri de investiţii ale Allianz Ţiriac au intrat sub pragul de 5% din capitalul social.

„Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Moderato (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Vivace (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări SA şi Allianz Hungaria Biztosito Zrt. au scăzut sub pragul de deţinere de 5%, deţinând în prezent 4,996% din capitalul social al Băncii Transilvania”, se arată în raportul publicat la bursă.

Tranzacţiile au fost realizate pe 17 septembrie 2020, iar la preţul de închidere din 18 septembrie 2020, 4,996% din Banca Transilvania echivalează cu o investiţie de aproximativ 640 milioane de lei. Banca Transilvania are 12,8 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au depreciat cu 8,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO