Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Allianz Ţiriac urcă peste pragul de 5% din Banca Transilvania, cea mai mare intituţie de credit din România

Fondurile Allianz Ţiriac urcă peste pragul de 5% din...

Autor: Tibi Oprea

27.11.2020, 16:27 434

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală în funcţie de valoarea activelor gestionate, a anunţat joi la bursa de la Bucureşti că fondurille administrate de Allianz Ţiriac au depăşit pragul de 5% din capitalul social, după ce în septembrie acestea ajunseseră la sub 5% din emitent.

“Banca Transilvania informează investitorii că, în data de 25.11.2020, am fost notificaţi de faptul că Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tau (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Moderato (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA), Fondul de pensii administrat privat AZT Vivace (administrat de către Allianz-Ţiriac Pensii Private SAFPP SA) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări SA şi Allianz Hungaria Biztosito Zrt. au depăşit pragul de deţinere de 5%, deţinând în prezent 5,04% din capitalul social al Băncii Transilvania”, se arată într-un raport publicat joi la bursa de la Bucureşti.

Tranzacţiile au fost efectuate pe 19 noiembrie, iar la cele mai recente preţuri de tranzacţionare, cele de la finele sesiunii de tranzacţionare din 26 noiembrie, 5,04% din Banca Transilvania echivalează cu o investiţie de circa 630 de milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Banca Transilvania aree 12,5 miliarde de lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile sale s-au depreciat cu 7%, pe fondul unor tranzacţii de 2,75 miliarde de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO