Burse - Fonduri mutuale

Fondurile BT au investit 3 mil. lei in Forconcid

14.08.2008, 19:02 15

Fondul de actiuni BT Maxim, administrat de societatea BT Asset Management, a mizat pe titlurile societatilor de investitii financiare (SIF-uri) in primul semestru, aproape o treime din activul fondului fiind investita in SIF-uri.
Principalele detineri ale fondului de actiuni BT Maxim au fost in primul semestru titlurile SIF Oltenia care au atras 9,8% din activele de 57,6 milioane de lei, SIF Moldova cu 9,1% si SIF Banat-Crisana cu 8,8% din active, potrivit raportului semestrial de administrare emis de societate. De pe piata RASDAQ, titlurile companiei de constructii Forconcid din Ramnicu Valcea au atras peste 4% din activele fondului, in timp ce actiunile Armax Gaz Medias reprezinta 3,2% din activele fondului.
In primul semestru, BT Maxim a raportat o scadere a unitatii de 33,6%, inregistrand o depreciere de 36,8% a activelor nete, pana la 57,6 milioane de lei.
Titlurile companiei de constructii Forconcid detin cea mai ridicata pondere in portofoliul fondului diversificat BT Clasic, mai exact 2,4% din activele de 27,4 milioane de lei. Investitiile fondului in titlurile societatilor de investitii financiare Banat-Crisana, Moldova si Oltenia reprezinta 3,6% din active.
Fondul diversificat al BT a incheiat primul semestru cu un randament negativ de 4,8%, raportand o scadere de 5% a activelor pana la 27,4 milioane de lei.
In construirea portofoliului de actiuni al celor doua fonduri BT s-a avut in vedere includerea emitentilor lichizi de la Bursa de Valori Bucuresti.
Investitiile realizate de administrator s-au indreptat spre emitenti cu potential ridicat de dezvoltare in urmatorii ani, care sunt pozitionati pentru reveniri mai accentuate ale cotatiilor odata cu trecerea perioadei caracterizate de pesimism excesiv din partea investitorilor din piata de capital, conform raportului de administrare.
Cele doua fonduri au participat in primul semestru la majorari de capital si au de primit dividende, care nu au fost insa inregistrate in active. Impactul asupra cotatiei fondurilor nu se observa in totalitate la sfarsitul lunii iunie, afectand performanta cu o scadere temporara de aproximativ 1% in cazul BT Clasic, si de aproximativ 3% in cazul BT Maxim, conform societatii de administare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO