Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de investiţii de tip hedge fund au pierdut deja 55,9 mld. dolari în 2019, cu 50% mai mult decât în tot anul 2018

Fondurile de investiţii de tip hedge fund au pierdut...

Autor: Alex Ciutacu

23.08.2019, 00:05 926

Fondurile de investiţii de tip hedge fund au pierdut deja anul acesta cu 50% mai mulţi bani decât în tot anul 2018, în contextul în care industria încearcă să atragă înapoi investitorii, iar aceştia din urmă s-au săturat de comisioane foarte ridicate şi de o evoluţie slabă, potrivit Bloomberg.

Investitorii au retras 8,4 miliarde dolari din fonduri de tip hedge fund în iulie 2019, totalul capitalului ieşit din piaţă ajungând deja la 55,9 miliarde dolari, în creştere cu 50,2% faţă de 37,2 miliarde dolari retraşi în întreg anul 2018, potrivit unui raport realizat de eVestment.

Frustrarea investitorilor faţă de fondurile de investiţii de tip hedge fund continuă să crească în contextul în care pieţele internaţionale le afectează randamentele finale, iar tensiunile din pieţele financiare le ameninţă siguranţa capitalului.

În 2019 s-au închis mai multe fonduri de investiţii de tip hedge fund decât numărul celor deschise în fiecare din ultimii trei ani, iar cei care mai lansează un fond au o dimensiune mult mai mică decât cei care lansau înainte de criza financiară.

Durerea fondurilor de investiţii de tip hedge fund nu este distribuită uniform, în contextul în care 37% din fonduri raportează intrări nete de capital anul acesta. Aşa-numitele fonduri pe bază de evenimente au înregistrat cel mai bun an până acum, cu intrări nete de capital de 10,3 miliarde de dolari doar în luna iulie, potrivit datelor eVestment. Aceste fonduri sunt cele care încearcă să capitalizeze pe evenimente precum fuziuni, achiziţii şi falimente.

Fondurile de tip hedge fund care plasează investiţii de tip long/short au fost cele mai afectate anul acesta, cu ieşiri de capital de 25,5 miliarde de dolari până acum în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO