Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de obligaţiuni au bătut acţiunile la randamente în ultimul an

Fondurile de obligaţiuni au bătut acţiunile la...

Autor: Roxana Pricop

22.04.2016, 00:07 1056

Fondurile de obligaţiuni, care investesc resursele atrase de la investitori în titluri de stat şi obligaţiuni emise de companii, domină clasamentul celor mai mari 20 de randamente pe ultimele 12 luni. Însă cel mai performant fond mutual este un fond de acţiuni, STK Europe, care a câştigat 10% mizând pe revenirea companiilor de petrol şi minerit de pe pieţele externe.

„Mare parte din randamentul obţinut de fondul de acţiuni a fost înregistrat în ultimele trei luni când a avut loc o revenire a acţiunilor companiilor active în sectorul petrolier şi de minerit. Fondul investeşte în aceste companii, speculând oportunităţile apărute pe termen scurt“, a spus Nicolae Pascu, directorul general al societăţii de administrare STK Financial, managerul fondului.

Fondul STK Europe este un fond cu grad ridicat de risc. Al doilea clasat este fondul de obligaţiuni BRD Euro Fond cu un randament de 5,6% în euro, iar al treilea clasat este fondul de acţiuni BT Maxim, cu un câştig de 4,7%.

La extrema opusă a clasamentului se situează fondul de acţiuni Active Dinamic cu un minus de 18% al unităţii, fondul de indice BT Index Austria ATX cu un minus de 9% în euro şi fondul Fortuna Classic cu un minus de 8,3% în ultimele 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO