Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de obligaţiuni simt pe propria piele lichiditatea care bălteşte

Fondurile de obligaţiuni simt pe propria piele...

Autor: Roxana Pricop

14.03.2016, 00:07 1086

Unele fonduri de obligaţiuni au început deja să ra­por­teze primele randamente negative pentru intervale scurte de timp (o lună), în condiţiile în care pentru plasa­mentele în depozite bancare primesc dobânzi apropiate de zero, iar la titlurile de stat randamentele au crescut în acest început de an mişcând în sens contrar preţul titlurilor.

BRD Simfonia 1, BRD Obligaţiuni, Erste Bond Flexible Ron, NN IR Bond sunt fonduri de obligaţiuni şi fonduri care investesc în instrumente cu venit fix care au raportat randamente negative, de până la un minus de 0,2% în ultima lună. Pe termene mai lungi (un an), aceste fonduri au însă randamente pozitive, de peste 3%.

„În prezent, dobânzile la care plasăm lichdităţile sunt între 0,7% şi 1,5% pentru lei şi 0,4% şi 0,8% pentru euro. Pentru moment nu am primit oferte cu dobânzi negative de la bănci, dar au fost cazuri în care am primit cotaţii apropiate de zero în acest început de an“, a spus Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri cu active de 7,9 miliarde de lei.

Societatea administrează cel mai mare fond de obligaţiuni de pe piaţa locală, Erste Bond Flexible Ron, cu active de 6,2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO