Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii ale ING sar pragul de deţinere la bursă: au în conturi 5,57% din acţiunile BVB

Fondurile de pensii ale ING sar pragul de deţinere la...

Autor: Roxana Pricop

14.01.2015, 11:23 727

Fondurile de pensii private administrate de ING şi-au crescut participaţia la 5,57% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, după ce în şedinţa de vineri, 9 ianuarie, au cumpărat 47.127 acţiuni BVB, reprezentând 0,61% din capitalul operatorului bursier.

Pe 9 ianuarie a intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care pragul de deţinere la bursă a fost majorat de la 5% la 20% din capital.

Cea mai mare deţinere, de 4,83% din acţiuni, este cea a fondului de pensii private obligatorii ING, restul de acţiuni fiind deţinut de cele două fonduri de pensii private facultative –ING Activ şi ING Optim.

Printre cei mai mari acţio­nari ai BVB sunt BERD cu o deţinere de 4,99% din capital, SIF Moldova, SIF Tran­sil­vania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia, cu pachete apropiate de  5% din capital, alături de fondurile de in­ves­tiţii ale Franklin Templeton, po­trivit celor mai recente informaţii disponibile.

Acţiunile BVB au deschis şedinţa de miercuri, 14 ianuarie, în creştere cu 1,54% până la un preţ de 37,68 lei/titlu. Capitalizarea BVB este 285 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO