Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii ale NN au depăşit 5% din Transelectrica, deţinerea a circa 80,4 mil. lei

Fondurile de pensii ale NN au depăşit 5% din...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2019, 17:33 410

Fondurile de pensii administrate de NN, cel mai mare administrator de pensii private din România, şi-au majorat deţinerea la Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, de la 4,48% la 5,12%, echivalentul unei deţineri de 80,4 mil. lei, potrivit informaţiilor publicate astăzi la bursă.

Chiar dacă profitul net al Transelectrica a urcat cu 216% în 2018 faţă de 2017, la circa 90 mil. lei, brokerii consideră că emitentul de stat a pornit de la o raportare foarte joasă şi în consecinţă rezultatele companiei de stat sunt departe de cele din 2015 şi 2016 şi sunt în continuare slabe. De altfel compania intenţionează să nu-şi remunereze investitorii cu dividende.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 89 mil. lei în 2018 şi venituri în scădere cu 11%, la 2,7 mld. lei. Compania a publicat la jumătatea lunii martie convocatorul acţionarilor, în care arată că intenţia consiliului de administraţie este ca rezultatul net să meargăspre rezerve, ceea ce înseamnă că investitorii ar putea rămâne fără dividende de la această companie. Ultimul cuvânt de spus îl va avea statul, prin Ministerul Economiei, în calitate de acţionar majoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO