Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii private ies câştigătoare în lupta cu fondurile mutuale pentru randamente

Fondurile de pensii private ies câştigătoare în lupta...

Autor: Roxana Pricop

12.06.2014, 00:04 519

Fondurile de pensii private au obţinut randamente mai mari decât fondurile mutuale de obligaţiuni în ultimul an, ajutate de schimbarea metodei de evaluare a titlurilor de stat în portofoliu şi de investiţiile în acţiuni.

Fondurile mutuale de obligaţiuni pot fi considerate instrumentul de investiţii cel mai apropiat de fondurile de pensii private, luând în calcul dimensiunea mare a activelor, dar şi investiţiile pe care acestea le fac prepon­derent în titluri de stat, la fel ca fondurile de pensii private.

În ultimul an (aprilie 2013-aprilie 2014), fondurile mutuale de obligaţiuni au obţinut un randament mediu de 5,25%, cu un maxim de 6,53% atins de Erste Bond Flexible şi un minim de 4,19% marcat de BRD Obligaţiuni. Erste Bond Flexible este cel mai mare fond mutual cu active nete de 6,123 miliarde de lei la finalul lunii aprilie. Erste Bond Flexible este mai mare şi decât fondul de pensii obligatorii al ING, cu active în gestiune de 5,747 miliarde de lei la finalul lunii aprilie.

Cele opt fonduri de pensii private obli­gatorii (Pilonul II) au obţinut în ultimul an un randament mediu de aproape 10%, investind cea mai mare parte a activelor în titluri de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO