Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii, SIF-urile şi FP au 18,6% din Petrom, 30,5% din Banca Transilvania şi 19% din BRD

Fondurile de pensii, SIF-urile şi FP au 18,6% din Petrom, 30,5% din Banca Transilvania şi 19% din BRD

Autor: Liviu Popescu

17.06.2019, 15:30 286

Fondul Proprietatea are 10% din Petrom, adică jumătate din totalul deţinerilor celor 13 fonduri. „Putem spune că titlurile Banca Transilvania au suscitat de fapt cel mai mare interes pentru investitorii instituţionali“. FP nu are acţiuni în cazul TLV, prin urmare doar SIF-urile şi Pilonul II controlează o treime din cea mai mare bancă din România.

Cei mai mari investitori instituţionali locali - fondurile de pensii Pilon II, SIF-u­rile şi Fondul Proprietatea - au investiţii de 3,16 miliarde de lei la Petrom (18,6% din capitalul social), 2,9 miliarde de lei la Banca Transilvania (30,5%) şi alte 1,5 miliarde de lei la BRD (19%), acestea fiind cele mai mari trei investiţii ca valoare la bursa de la Bucureşti, potrivit calculelor societăţii de brokeraj Prime Transaction.

În cazul Petrom, Fondul Proprietatea are 10% din capitalul social, adică circa jumătate din totalul deţinerilor celor 13 fonduri. FP nu are acţiuni la TLV, prin urmare doar SIF-urile şi Pilonul II controlează o treime din cea mai mare bancă din România.

„Ca atare, putem spune că titlurile Banca Transilvania au suscitat de fapt cel mai mare interes pentru investitorii instituţionali, uitându-ne la achiziţiile din ultimii ani. BRD este în continuare o acţiune care apare proponderent în portofoliul SIF-urilor şi FP“, scriu analiştii de la Prime Transaction într-un raport.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO