Burse - Fonduri mutuale

Fondurile lui Mobius au pierdut 5,5 mld. dolari din active pe fondul scăderii pieţelor emergente

Fondurile lui Mobius au pierdut 5,5 mld. dolari din...

Autor: Roxana Pricop

27.01.2014, 00:08 228

Fondurile de investiţii pe pieţele emergente administrate de Mark Mobius au raportat o scădere a activelor administrate de 5,5 miliarde de dolari anul trecut, în mare parte din cauza retragerilor făcute de investitori, dar şi din cauza randamentelor negative înregistrate.

Anul 2013 a fost un an dificil pentru investitorii pe pieţele emergente aşa cum este Mark Mobius, preşedintele diviziei Templeton Emerging Markets din cadrul grupului american Franklin Templeton. La finalul anului trecut, activele totale aflate în administrarea sa au scăzut până la 23,6 miliarde de dolari faţă de aproape 30 de miliarde de dolari la începutul lui 2013, potrivit calculelor ZF. Scăderea de 5,5 miliarde de dolari raportată în 2013 de fondurile gestionate de Mark Mobius, sau de circa 20% în valoare absolută, a fost cauzată de retragerile investitorilor în condiţiile în care randamentul mediu adus de aceste fonduri este de circa minus 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO