Burse - Fonduri mutuale

Fondurile străine au ajuns să deţină 51,9% din Fondul Proprietatea

Fondurile străine au ajuns să deţină 51,9% din Fondul Proprietatea

Foto Silviu Matei

Autor: Monica Juganaru

10.12.2012, 00:00 373

Investitorii instituţionali străini au cumpărat acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi în luna noiembrie, pentru a şaptea lună consecutiv, astfel că participaţia lor a crescut la 51,88%, de la 51,49% la finalul lunii octombrie. Astfel, investitorii instituţionali străini controlau la finele lunii octombrie 54,27% din drepturile de vot, potrivit raportului transmis, vineri, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Diferenţa dintre numărul de acţiuni şi numărul de voturi în AGA este determinată de faptul că titlurile deţinute de Fondul Proprietatea (1,74%) şi de Ministerul Finanţelor Publice (2,65%) nu sunt cu drept de vot în AGA. Pachetul de acţiuni deţinut de Fondul Proprietatea a fost răscumpărat anul trecut şi vor fi anulate.

În schimb, participaţiile investitorilor instituţionali înregistraţi în România au continuat să scadă uşor, de la 9,37% la 9,31% din capitalul social. Acţionarii persoane fizice române au continuat să vândă şi în luna noiembrie, iar pachetul total a coborât de la 28,54% la 28,22%. La finele lunii octombrie, Fondul Proprietatea avea 9.362 de acţionari, cu 133 mai puţini faţă de luna octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO