Burse - Fonduri mutuale

Fondurile străine de investiţii au cumpărat 0,8% din acţiunile FP în aprilie

Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

12.05.2013, 19:35 272

Fondurile străine de investiţii au cumpărat 0,8% din capitalul Fondului Proprietatea (FP) în luna aprilie şi au ajuns să deţină 56,9% din capitalul fondului. Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, fondul american de hedging Elliott Associates, nu a mai cumpărat acţiuni în luna aprilie, însă a reluat achiziţiile în luna mai şi a ajuns să deţină peste 18% din titluri.

În luna aprilie, investitorii locali, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, au continuat să îşi reducă participaţiile. Pachetele importante de acţiuni au continuat să fie vândute de acţionarii persoane fizice române, aceştia cedând 0,78% din titluri. La finalul lunii aprilie, acţionarii persoane fizice române deţineau 23,49% din titluri, faţă de 24,27% în martie.

Participaţia investitorilor instituţionali înregistraţi în România a scăzut de la 9,4% la 9,29%. Pachetele deţinute de acţionarii persoane fizice străine au continuat să scadă uşor, de la 5,99% la 5,94%.

De la listarea Fondului Proprietatea la BVB în ianuarie 2011 investitorii instituţionali străini au fost cei mai mari cumpărători de acţiuni Fondul Proprietatea, aceştia cumpărând peste 42,68% din titluri.

La finalul anului 2010, investitorii instituţionali străini aveau aproximativ 14% din acţiuni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO