Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Templeton au vândut 1% din BVB pentru 2 mil. lei

Fondurile Templeton au vândut 1% din BVB pentru 2 mil. lei

Autor: Roxana Pricop

20.06.2014, 00:05 311
Două fonduri de investiţii administrate de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au vândut un pachet de 73.587 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, pentru o sumă de 2,1 milioane de lei.
 
Tranzacţia reprezintă 0,95% din capitalul BVB şi a fost în­cheiată miercuri 18 iunie la un preţ de 28,69 lei/acţiune, uşor peste referinţa din şedinţa anterioară de 28,4 lei/titlu. După încheierea tranzacţiei, cel mai probabil fondurile Templeton şi-au coborât deţinerile la BVB la circa 4% din capital.
 
Cei mai mari acţionari ai BVB sunt fonduri de investiţii stră­ine, printre care cele administrate de Erste şi de Franklin Templeton. În acţionariatul BVB  sunt prezente şi SIF Mol­do­va (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5), care deţin tot câte 5% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) are 4,32%.
 
Vânzarea efectuată de fondurile Templeton are loc în condiţiile în care pe bursă se derulează cea mai mare ofertă publică de acţiuni prin care statul speră să strângă între 2 miliarde de lei şi 2,4 miliarde de lei din vân­za­rea a 51% din acţiunile Elec­trica. Dacă se va sub­scrie integral, oferta Elec­tri­ca este de aşteptat să con­tribuie la creşterea ve­ni­turilor BVB în acest an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO