Burse - Fonduri mutuale

Foraj Sonde Videle are un nou director general

Foraj Sonde Videle are un nou director general

Autor: Cristina Bellu

30.04.2018, 10:27 808

Firma de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (FOJE), controlată în proporţie de 87% de omul de afaceri Raicu Sever, va avea de la 1 mai 2018 un nou director general pe o perioadă de patru ani, Acesta îl va înlocui pe acţionarul majoritar al companiei care ocupa această funcţie din iulie 2017.

“Consiliul de Administraţie l-a numit pe Ţăndăreanu Aurel în funcţia de director general. Atribuţiile de conducere a societăţii vor fi exercitate pe o perioadă de patru ani. Tot astăzi, Raicu Sever a renunţat la mandatul de director general al societăţii.”, specifică un anunţ al companiei.

Raicu Sever, care ocupă totodată şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al companiei, a fost numit director general în iulie 2017, în urma revocării din funcţie a lui Viorel Belc.

Raicu, fost broker la Carpatica Invest, a intrat în acţionariatul firmei de foraj în 2013, când a preluat pachetul majoritar deţinut de Dafora Mediaş (DAFR).

Ulterior, el şi-a consolidat participaţia prin oferte de preluare şi majorări de capital. Foraj Sonde Videle, listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRo, are o capitalizare de 34 milioane de lei.

La cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni, de pe 27 aprilie 2018, FOJE afişa un nivel al cotaţiilor de 9,05 lei, în urcare cu 0,56% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO