Burse - Fonduri mutuale

Foraj Sonde Videle şi-a triplat câştigul

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

10.09.2014, 00:00 986

Compania de servicii pentru industria petrolieră Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) a raportat un profit net de aproape 3 milioane de lei (670.000 euro) în primul semestru, rezultat de peste trei ori mai mare decât cel realizat în prima jumătate a anului 2013. În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri a crescut cu 25%, la 14,48 milioane de lei (3,2 mil. euro).

Creşterea profitului s-a datorat, parţial, achiziţionării unei instalaţii proprii de foraj, eliminând astfel cheltuiala cu chiria de 2.250 de euro pe zi plătită către firma Upet SA, arată raportul semestrial. Compania din Videle lucrează din 2012 pentru producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom pe un contract cu valoarea de 24,2 milioane de euro şi valabil patru ani. „Pentru semestrul al doilea al anului 2014 se prognozează un volum ridicat de investiţii solicitat a fi îndeplinit de OMV Petrom SA.

În aceste condiţii, se estimează a se lucra la cote maxime şi în acest fel se va echilibra balanţa financiară prin creşterea cifrei de afaceri la nivelul prognozat“, se menţionează în raport. Foraj Sonde Videle este controlată de omul de afaceri Sever-Florian Raicu, care a intrat în acţionariat în 2013 cumpărând participaţia companiei Dafora (DAFR). Între timp, Raicu şi-a mărit cota prin mai multe achiziţii şi operaţiuni de majorare de capital. Compania are în prezent o capitalizare de 1,48 milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO