Burse - Fonduri mutuale

Fost manager la Romtrans preia şefia Socep Constanţa

Fost manager la Romtrans preia şefia Socep Constanţa

Autor: Ioana Tudor

16.03.2015, 00:02 1072

Marius Barbarino a fost numit în funcţia de director general şi preşedinte al directoratului operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) pentru un an. El îl va înlocui pe Dorinel Cazacu, al cărui mandat a încetat vineri 13 martie.

Barbarino a fost timp de douăzeci de ani, din decembrie 1994 până în prezent, director comercial la compania locală de logistică şi transport marfă DB Schenker Romtrans, parte a grupului german Deutsche Bahn. Din componenţa direc­to­ra­tului Socep fac parte încă doi membri, Ion Postică şi Fănel Ştefănescu, ale căror mandate expiră în luna august.

Compania a încheiat 2014 cu venituri de peste 63 mil. lei, în urcare cu 16% comparativ cu anul anterior, şi profit net de 7,6 mil. lei, aproape dublu faţă de câştigul din 2013. Com­pa­nia operează în Portul Constanţa două terminale dis­tincte: un terminal de containere şi un terminal de mărfuri generale cu o capacitate anuală de operare de 3 milioane de tone. So­cep este controlat de oamenii de afaceri Niculae Duşu şi Ioan Duşu prin intermediul producătorului de BCA Celco Con­stan­ţa şi prin firma DD din Constanţa, care deţin par­ti­ci­paţii de 24,6% şi respectiv 31,8% din acţiunile opera­to­ru­lui por­tuar.

Titlurile companiei au crescut cu 1,4% în şedinţa de vineri, până la preţul de 0,21 lei/acţiune. Socep are o capitalizare bursieră de 73 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24